• Slávnostné ukončenie školského roka
          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • Riaditeľstvo Základnej školy s MŠ Lakšárska Nová Ves

            pozýva všetkých žiakov, rodičov a priateľov školy na slávnostné

            ukončenie školského roka 2021/2022, ktoré sa koná

            dňa 30. júna 2022 (t. j. štvrtok) od 08:30 hod. 

            v areáli základnej školy.  

             

            Zároveň oznamujeme, že zajtra, 30.06.2022 nebude v prevádzke ŠKD ani školská jedáleň.

        • Koncoročný školský výlet
          • Koncoročný školský výlet

          • Dňa 17. júna sme sa zúčastnili koncoročného školského výletu do Skalice. Zavčas rána sme autobusom vyrazili do tohto krásneho kráľovského mesta. Prvou našou zastávkou bol prístav na Baťovom kanáli. Pred plavbou sme si vypočuli zaujímavú prednášku nielen o histórii Baťovho kanála, ale aj veľa neobyčajných námorných príhod od skippera – pána Mariána Tongeľa. Následne sme absolvovali plavbu k technickej pamiatke Výklopník v Sudoměřiciach.

            Z Baťovho kanála sme sa presunuli do historického centra mesta Skalica, navštívili sme Rotundu sv. Juraja a pochutnali sme si na výbornej zmrzline.

            Našou ďalšou zastávkou bola výrobňa skalického trdelníka u Havlíkú, ktorá má dlhoročnú tradíciu. Mali sme možnosť ochutnať trdelník a tiež vyskúšať si jeho výrobu.

            Zakončením „výletového“ dňa bolo nákupné centrum Max, kde sa mali voľný rozchod a možnosť nakúpiť si podľa svojich predstáv.

            Domov sme sa vracali všetci unavení, ale spokojní s krásne prežitým dňom.

             

                                                                                                          Emília Snížková, 6. ročník 

        • Deň na poľovníckej chate
          • Deň na poľovníckej chate

          • Začiatkom júna sme sa zúčastnili didaktických hier v prírode, ktoré pre nás pripravili poľovníci z PZ Lakšárska Nová Ves v spolupráci so zamestnancami podniku Štátne lesy SR.

            Ráno sme sa stretli pred budovou školy a vydali sme sa smerom k poľovníckej chate. Cestou sme pozorovali rastliny a živočíchy lesného spoločenstva. Prechádzali sme zmiešanými a borovicovými lesmi.

            Na chate nás čakalo od poľovníkov príjemné privítanie, po ktorom sme sa rozdelili do skupín podľa ročníkov a absolvovali sme praktickú časť branného cvičenia. Čakali nás zaujímavé aktivity, ako napríklad práca s mapou a buzolou, rozpoznávanie zvierat podľa stôp, rozpoznávanie stromov, streľba zo vzduchovky a malokalibrovky alebo sme mali možnosť vyskúšať si, ako sa cítia zvieratá, keď si hľadajú potravu v noci.

            Príjemným zakončením pre nás bolo vyhodnotenie našej streľby a chutný guláš z diviny, ktorý pre nás pripravili poľovníci.

            Pre všetkých to bol pekne strávený deň, na ktorý sa opäť tešíme v budúcom roku.

                                                                                                          Samuel Rusnák, 6. ročník

        • Medzinárodný deň detí
          • Medzinárodný deň detí

          • Tohtoročný Medzinárodný deň detí bol plný zaujímavých aktivít.

             Po príchode do školy sme si v triedach vytvárali vlastné tričká. Pani učiteľky nám rozdali  biele tričká, fixky na textil a mohli sme začať tvoriť. Každý sme si na svoje tričko nakreslili alebo napísali, čo sme chceli. Po kreatívnej hodine sme sa všetci vo vlastnoručne vytvorených tričkách odfotografovali. Následne sme sa presunuli na školský dvor, kde „náš“ deň pokračoval. Rozdelili sme sa na skupiny, pričom každá trieda predstavovala samostatnú skupinu. Skupinovo sme absolvovali jednotlivé stanoviská, ktoré nám pripravili učitelia. Po splnení úloh sme na každom stanovisku získali „nápovedu“ – časť mapy, v ktorej bolo zakreslené miesto pokladu. Zo všetkých indícií – bolo ich desať, sme napokon poskladali s pomocou pána učiteľa Šimeka mapu k nájdeniu pokladu. Hurá, za pokladom!

            Keď sme úspešne poklad našli, vrátili sme sa do školy, kde na nás čakala sladká odmena. Medzitým žiačky deviatej triedy -  Olivia Kabarcová a Sabina Vilémová – s nadšením kreslili prvostupniarom veselé obrázky na tvár.

            Myslím si, že každý z nás si tento deň užil.

            Od všetkých žiakov patrí veľké poďakovanie učiteľom, ktorí pre nás tento MDD pripravili. Vďaka! 

            David Jablonický, 9. trieda

        • Škola v prírode Rajecké Teplice
          • Škola v prírode Rajecké Teplice

          • V jedno ráno sme si miesto do lavíc posadali do autobusu. Bol deviaty máj a my sme odchádzali do školy v prírode. Väčšina z nás mala zmiešané pocity. Tešili sme sa na niečo nové, ale sme sa aj obávali, aké to bude bez našich rodín.

            Naše obavy však opadli, keď sme si sadli do autobusu. Cesta bola veľmi dlhá a nudná, ale stálo to za to. Okolo obeda sme dorazili do Rajeckých Teplíc a ubytovali sme sa v penzióne Altan. Hneď v pondelok  sme absolvovali dvanásť kilometrovú turistiku Rybárskou baštou a jej okolím. Bolo to síce náročné, ale krásne.

            V utorok nás čakal bohatý program. Opäť sme absolvovali túru, počas ktorej sme navštívili Budatínsky zámok a Lietavský hrad. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavých informácií a videli sme strom, ktorý mal približne 270 rokov. Večer nás čakali športové súťaže v družstvách.

            Viacerí sme sa nevedeli dočkať ďalšieho dňa, pretože sme mali naplánovaný plavecký výcvik. Bolo tam super! Poobede  nás čakala ďalšia náročná túra na Skalku s prekrásnym výhľadom a po návrate opekačka.

            Štvrtkový deň bol tiež veľmi zaujímavý. Po príchode z plavárne sme riešili zaujímavé úlohy a vedomostný kvíz, hľadali poklad a večer sme mali diskotéku. V neďalekom parku sme si boli pozrieť vysvietené stromy a fontány. Bolo to nádherné!

            V piatok, v deň nášho odchodu, sme sa hneď po raňajkách vydali na cestu domov. Cestou sme sa ešte zastavili v Čičmanoch, o ktorých sme sa učili na vlastivede. História dvoch, pôvodne zachovaných, chalúpok a maľby na domčekoch sa nám veľmi páčili. Nakoniec sme si kúpili suveníry a vydali sme sa domov.

            Škola v prírode bola super! Bolo to krásnych a zaujímavých päť dní, z ktorých sme si odniesli veľa zážitkov, ale i vedomostí. Už teraz sa tešíme na ďalšie školské výlety!

             

            Barborka K., Mia V., Nikolas V., Timea F., 4. ročník

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Lakšárska Nová Ves
        • +421 x 034/6598124 mobil ZŠ: 0902/616 549 mobil (ekonomické oddelenie): 0911/896 882 odhlasovanie žiakov zo stravy: 0905/247 030
        • č. 397, 908 76 Lakšárska Nová Ves 908 76 Lakšárska Nová Ves Slovakia
        • 37837117
        • 2021619127
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje