• Burza informácií o stredných školách
          • Burza informácií o stredných školách

          • Žiaci 9. triedy sa vo štvrtok, 28.9.2023, zúčastnili na prezentácii stredných škôl "Burze informácií" v Dome kultúry v Senici pod záštitou príslušného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Naši deviataci mali možnosť pozrieť si stánky vystavovateľov - jednotlivých stredných škôl v našom regióne, získať informácie o škole a štúdiu priamo od prítomných stredoškolských profesorov a tiež študentov, ktorí ochotne rozdávali letáky o svojej škole. Každá stredná škola sa usilovala zaujať budúcich stredoškolákov svojim technickým a materiálnym vybavením.

            Čakanie na autobus v Borskom Mikuláši sme si spríjemnili návštevou rodného domčeka slovenského básnika Jána Hollého, ktorý svojou poéziou propagoval bernolákovskú slovenčinu a tiež inšpiroval štúrovcov. Prehliadku domčeka zabezpečila pani Cintulová z Obecného úradu v Borskom Mikuláši.

            Verím, že deviataci získali cenné informácie a skúsenosti, ktoré určite vo svojej budúcnosti ešte využijú.

        • Už k nám zavítala pani JESEŇ
          • Už k nám zavítala pani JESEŇ

          •  

            Jeseň prišla, znova je tu,

            tekvičky sa hlásia: „Sme tuuu!“

            Deti rozmýšľajú velice,

            čo vytvoria z tej tekvice.

             

            Nezľakli sa oni veru,

            fantázia a myšlienky

            dávali im vieru,

            že dlabaním aj rezaním,

            priblížia sa k cieľu!

             

            A tak teraz našu školu

            zdobia krásne výtvory

            a každé ráno zdravia deti,

            ktoré idú do školy!

             

            Tekvicové výtvory z rúk našich detí, v podobe strašidielok, zvieratiek a rozprávkových postavičiek, potešili návštevníkov tohtoročnej výstavy s názvom Z plodov našich záhrad, ktorá sa uskutočnila v prvú októbrovú nedeľu v Kultúrnom dome Lakšárska Nová Ves. Naše žiačky 8. a 9. ročníka sa aktívne zapojili do súťaže v aranžovaní. Odbornej porote sa ich výtvory natoľko páčili, že ocenili každý jeden aranžmán.

            Deti z materskej školy a žiaci základnej školy spríjemnili priebeh výstavy kultúrnym programom v podaní piesní, básní, hry na hudobné nástroje a baletného tanca, ktorý s deťmi nacvičila pani Snížková.

        • Exkurzia do jaskyne Driny a medovinárstva
          • Exkurzia do jaskyne Driny a medovinárstva

          • Posledný septembrový piatok patril exkurzii do jaskyne Driny a do Včeloviny v Smoleniciach. Exkurzie sa zúčastnili žiaci prvého stupňa spolu s pani učiteľkami.

            Najskôr ich kroky smerovali do jaskyne Driny, jedinej sprístupnenej jaskyne na západnom Slovensku. Jaskyňou ich sprevádzala milá pani sprievodkyňa, ktorá rozprávala o rôznych zaujímavostiach, ako napríklad o objaviteľoch jaskyne, horninovom zložení a o jaskynnej výzdobe.

            Ďalším bodom exkurzie bola návšteva Medovinárstva Včelovina, ktorá sa zameriava na výrobu a spracovanie medu. Súčasťou exkurzie bola prednáška o živote a dôležitosti včiel pre ľudský život a prechádzka po priľahlej záhrade, kde si prezreli domček pre hmyz, rôzne druhy úľov, včelí labyrint a nakoniec ochutnali tri druhy medu. V závere exkurzie si každý žiak vyrobil svoju vlastnú medovú sviečku. Milovníci medu si pokúpili rôzne „medové“ suveníry: med, medové cukríky, medové lízanky, medové sviečky, krémy s prídavkom medu,... každý podľa svojej medovej chuti.

          • Športové dopoludnie „O pohár starostky obce“

          • Teplý a slnečný september nás doslova vyzval k športovým aktivitám na školskom ihrisku, kde sme sa v doobedných hodinách stretli za účelom zmerať si svoje sily a posilniť svojho športového ducha. Ako každý rok, i teraz sme súťažili v rôznych disciplínach a snažili sa získať čo najviac bodov a vyhrať tak pohár z rúk pani starostky.

             

            Najšportovejšieho ducha mali, ako sa ukázalo, deviataci, ktorí získali prvé miesto. Na druhom miestne sa umiestnili ôsmaci a tretie miesto si vybojovali siedmaci.

            Tohtoročné stretnutie bolo o to krajšie, že pani starostka oslávila krásne životné jubileum, ku ktorému sme jej všetci zaspievali a zablahoželali.

        • Platenie stravy cez EduPage
          • Platenie stravy cez EduPage

          • Vážení rodičia,

            dovoľujeme si Vám oznámiť, že platby za stravu žiakov v školskej jedálni už môžete realizovať prostredníctvom aplikácie EduPage. Nájdete v nej všetky informácie o platbách - číslo účtu, variabilný symbol i sumu.

            Na úvodnej stránke kliknete na záložku "Platby" - Moje platby - zvolíte mesiac, za ktorý chcete platbu uhradiť. Úhrada platby bude v aplikácii viditeľná až po nahratí výpisu z banky. 

            Žiaci už nebudú dostávať lístočky. Rodičia, ktorí platia poplatky za ŠJ šekom, ich budú dostávať od vedúcej školskej jedálne. 

            V prípade nejasností môžete kontaktovať vedúcu školskej jedálne, p. Miriam Lieskovskú, na tel. čísle 0905/247 030.

          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • V dnešný deň sa na našej škole uskutočnilo slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024. Okrem žiakov, pre ktorých je škola starou známou, sa slávnostného otvorenia zúčastnili i žiaci, ktorí po prvýkrát prekročili školskú bránu – naši prváčikovia. Desať nesmelých tváričiek sa počas imatrikulácie predstavilo novým spolužiakom, učiteľom a stali sa tak súčasťou školy.

            Prváčikom, ale aj všetkým žiakom základnej školy, popriali úspešný školský rok pán riaditeľ i pani starostka.

            Všetkým žiakom prajeme v novom školskom roku veľa úspechov!

          • Prázdninové hry

          • Koncom augusta sa v priestoroch kultúrneho domu konali prázdninové hry, ktorých sa okrem detí z našej obce zúčastnili i deti z partnerských obcí z Čiech a Rakúska. Pani učiteľky zo základnej a materskej školy si pripravili pre deti z našej obce,  Moravskej Novej Vsi a Rabensburgu rôzne športové a tvorivé aktivity, ako napríklad výrobky z makramé, vlastnoručne pomaľované vrecúško, kľúčenky, magnetky a rôzne dekoračné výrobky. Aj napriek nepriaznivému počasiu sa prázdnin prázdninové hry vydarili.

        • Informácie k stravovaniu v ŠJ v školskom roku 2023/2024
          • Informácie k stravovaniu v ŠJ v školskom roku 2023/2024

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,

             

            s účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje základnú školuak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

            VÝŠKA DOTÁCIE na stravu v ZŠ

            Dotácia na stravu sa od 01.05.2023 poskytuje v sume:

            • 2,10€ za každý deň, v ktorom sa žiak zúčastnil vyučovania v ZŠ na 1. stupni a odobral obed,
            • 2,30€ za každý deň, v ktorom sa žiak zúčastnil vyučovania v ZŠ na 2. stupni a odobral obed.

            Pokiaľ sa žiak nezúčastní min. na 1 vyučovacej hodine alebo nebude z obeda odhlásený a stravu neodoberie, stráca nárok na dotáciu a obed musí v plnej výške uhradiť.

            POPLATKY

            Na začiatku šk. roka je potrebné uhradiť 20€ zábezpeku na každého žiaka, ktorá bude slúžiť na neodhlásený alebo neodobratý obed. Stravník v takom prípade hradí v plnej výške cenu obeda. Každý stravník hradí mesačne 5€ réžiu.

             

            Stravník/žiak v ZŠ:

            Stravné: doplatok 0,00€ deň

            Režijné náklady: 5€ mesačne hradí zákonný zástupca za každého žiaka

            Jednorazový príspevok: 20€ hradí zákonný zástupca za každého žiaka, len raz na začiatku šk. roka

             

            Spôsob úhrady príspevku na stravovanie:

            Príspevok na stravovanie zákonný zástupca žiaka uhrádza mesiac vopred, najneskôr do 20. dňa v mesiaci poštovou poukážkou alebo priamou platbou na účet.

            • č. účtu SK07 5600 0000 0032 4903 3004. Pri platbe treba zadávať meno žiaka, kalendárny mesiac, za ktorý platí poplatok a variabilný symbol žiaka, ktorý používali minulý šk. rok. Rodič žiaka, ktorý ešte nemá variabilný symbol, musí kontaktovať vedúcu šk. jedálne. Do poznámky uveďte meno žiaka a kalendárny mesiac, za ktorý platbu uhrádzate.

            Odhlásenie stravy:

            Odhlásiť alebo prihlásiť žiaka na stravu je potrebné najneskôr do 14.00 hod. v predchádzajúci pracovný deň alebo v nutných prípadoch ráno do 07:00 hod.

            Možnosti odhlásenia alebo prihlásenia: telefonicky alebo formou SMS na tel. č. 0905/247 030 alebo cez aplikáciu Edupage (záložka Jedálny lístok).

            Za odhlasovanie zo stravy v plnom rozsahu zodpovedá zákonný zástupca žiaka!

            Odhlásiť žiaka zo stravovania počas školského roka je možné prostredníctvom Odhlášky. Tlačivo je potrebné vyžiadať si u vedúcej ŠJ. Vyúčtovanie stravy za daný školský rok sa realizuje raz, na konci školského roka!              

            Zápisný lístok ZŠ

            Dovoľujeme si Vás informovať, že je potrebné prihlásiť žiaka na stravu prostredníctvom aplikácie EduPage alebo po prihlásení z webu podaním žiadosti cez záložku „Žiadosti/vyhlásenia – zápisný lístok na stravovanie s Návratkou – obedy“.

            Postup podania:

            1. na úvodnej obrazovke si z ponuky kliknutím vyberiete modul „Žiadosti/Vyhlásenia“
            2. v pravej dolnej časti obrazovky sa zobrazí červené koliesko s bielym pluskom – vyberiete kliknutím

            3. vyberiete možnosť "Zápisný lístok na stravovanie s NÁVRATKOU – obedy"
            4. kliknete na návratku, vyberiete meno dieťaťa a kliknete na šk. rok 2023/2024

            5. doplníte požadované údaje :

            - pre šk. rok: 2023/2024

            - návratka: potvrdíte žiadam od dátumu podania tejto návratky o poskytnutie dotácie na stravu na dieťa

            - doplníte, ktorý ročník bude žiak navštevovať

            - doplníte č. účtu, na ktorý bude na konci školského roka vrátený preplatok za stravovanie v tvare IBAN

            - uložíte a odošlete

             

            Jednorazový príspevok 20,00 € a 5,00 € réžiu na september treba uhradiť do 05.09.2023.

            Žiakov, ktorí v školskom roku 2023/2024 nastupujú do prvého ročníka a budú mať záujem o stravovanie v školskej jedálni, budeme riešiť 04.09.2023 po nástupe, individuálne.

          • Dovidenia škola, hurá, prázdniny!

          • Tak... ďalší školský rok úspešne za nami. Ocenili sme tých najlepších, rozlúčili sme sa s deviatakmi a poďakovali sa všetkým, ktorí prispeli k tomu, že aj tento školský rok 2022/2023 mohol byť pre našu školu, žiakov, pedagógov a zriaďovateľa úspešný...

          • Dejepisná olympiáda

          • Školské kolo dejepisnej olympiády sa uskutočnilo 9.12.2022 formou online testu cez školský portál Edupage za účasti 14 žiakov 6.-9. ročníka.

            V okresnom kole, ktoré sa uskutočnilo dňa 8.2.2023 v Senici, našu školu v kategórii F (6. ročník) reprezentovali R. Winkler na 4. mieste a T. Cigánek na 8. mieste, v kategórii E (7. ročník) získali skvelé umiestnenia a diplomy úspešné riešiteľky Emília Snížková na 2. mieste a Kristína Gachová na 3. mieste a v kategórii C (9. ročník) bol úspešným riešiteľom Adam Vilem na 5. mieste.

            Emília Snížková reprezentovala našu školu aj v krajskom kole dejepisnej olympiády dňa 3.4.2023 v CVČ Hlohovec a ako úspešná riešiteľka sa umiestnila na fantastickom 6. mieste.

            Blahoželáme!

          • Geografická olympiáda

          • V tomto roku sa do školského kola geografickej olympiády zapojilo 11 žiakov: 4 žiačky z 5. ročníka, do okresného kola v Senici postúpili 3 žiačky (Filípková Timea, Haberlová Diana, Vandáková Mia), 1 žiak zo 6. ročníka a 4 žiaci zo 7. ročníka a do okresného kola postúpila 1 žiačka (Gachová Kristína), 2 žiaci z 9. ročníka a do okresného kola postúpili 2 žiaci (Bubanec David, Vilem Adam).

            V okresnom kole obsadila Kristína Gachová 3. miesto a v krajskom kole v Trnave sa úspešne umiestnila a patrila do prvej desiatky úspešných riešiteľov.

            Ďakujeme za účasť a reprezentáciu školy!

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Aj v tomto roku sme sa zapojili do Olympiády v anglickom jazyku. Školské kolo v kategórii 1A pre 7. ročník a v kategórii 1B pre 8.-9. ročník sa uskutočnilo prezenčne 30.11.2022, zúčastnilo sa na ňom 10 žiakov 7. ročníka a 5 žiakov 8.-9. ročníka. Do okresného kola postúpil s najvyšším počtom bodov P. Soják (7. roč.) v kategórii 1A a Viktória Mrvová (9. roč.) v kategórii 1B. Obaja nás reprezentovali v okresnom kole OAJ dňa 19.1.2023 v Senici. Ďakujeme za účasť a reprezentáciu školy!

          • Galéria tvorivosti 2023

          • V tomto školskom roku sme sa prvýkrát zapojili do celoslovenskej súťaže pre deti a mládež Galéria tvorivosti 2023 a 1. miesto v kategórii deti získali ôsmačky Annemarie Maderičová a Emma Šišuláková, ktoré si pre svoje dielo vybrali postavu anglického dramatika Wiliama Shakespeara. Uhlíkom nakreslili portrét tohto literáta a spoločne pripravili krátky príbeh o jeho živote v anglickom jazyku. Portrét umiestnili do vlastnoručne vyrobeného 3D-rámu z papiera a príbeh vytlačili na kávou nasiaknutý papier tak, aby čo najviac pripomínal listiny z minulosti. Cenu si prevzali dňa 6. júna 2023 v Pribinovej Dvorane v Alekšinciach pri Nitre, na slávnostnom udeľovaní cien sa zúčastnili aj ich rodičia – pani Gajdyová a pani Šišuláková. Blahoželáme!
            (viac v článku : https://www.jazykovevzdelavanie.sk/galeria-tvorivosti/ )

          • Filmárikovia 2023

          • V tomto školskom roku sme sa prvýkrát zapojili do filmárskej súťaže pre deti a mládež s názvom Filmárikovia 2023 (viac v článku: https://www.jazykovevzdelavanie.sk/2023/02/filmarikovia-pohlad-spat/).
            Našu školu reprezentovali šiestaci Matej Malata a Tomáš Cigánek, ktorí v rámci krúžku anglického jazyka nacvičili a nahrali 5-minútový videofilm „LITTLE RED RIDING HOOD“. Inšpirovali sme sa rozprávkovým príbehom O červenej čiapočke z učebnice EW 4, zostavili si scenár pre jednotlivé roly a pripravili si kulisy,
            s ktorými nám pomáhali aj dievčatá z 5. triedy v rámci hodín techniky. Herecké úlohy si rozdelili Matej (rečník, mama, vlk, babička) a Tomáš (Červená čiapočka, otec drevorubač), režisérkou bola pani Vaňková, vedúca krúžku ANJ.

            Matej a Tomáš síce nepostúpili s filmíkom do finálového kola, ale reprezentovali našu školu a zviditeľnili aj našu obec. Ďakujeme a veríme, že ich video sa stane inšpiráciou aj pre ostatných, ako užitočne tráviť voľný čas.
            Video si môžete pozrieť tu: https://youtu.be/8NkrlQk98Js (video zverejňujeme so súhlasom rodičov žiakov).

            Výsledky finálového kola sú tu: https://www.jazykovevzdelavanie.sk/kvet-filmarikovia-2023/

        • Koncoročný výlet žiakov 2. stupňa
          • Koncoročný výlet žiakov 2. stupňa

          • Po celoročnej námahe bol pre žiakov 2. stupňa odmenou koncoročný výlet do Moravského krasu. V predposledný deň školského roka navštívili zaujímavé miesto, a to priepasť Macochu, Punkevnú jaskyňu s jej krásnou kvapľovou výzdobou a bonusom pre žiakov bola plavba po riečke Punkve. Cestou späť si výlet spestrili návštevou obchodného centra Olympia. Domov sa vrátili nadšení a plní zážitkov.

          • Školský výlet - 1. stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet - 1. stupeň.

            V utorkové ráno 27. 6. deti prvého stupňa navštívili zámok Milotice, kde sa z nich stali princezné a princovia v krásnych dobových kostýmoch. Po zaujímavej prehliadke zámku s „pani hraběnkou“ sme pokračovali do hodonínskej ZOO. Tam už na nás čakali ošetrovatelia zvieratiek, ktorí nás podrobnejšie oboznámili so životom zvierat. V ZOO sme sa občerstvili, nakúpili suveníry a šťastne sa vrátili domov.                                                                                     učiteľky 1. stupňa

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Lakšárska Nová Ves
      • +421 x 034/6598124 mobil ZŠ: 0902/616 549 mobil (ekonomické oddelenie): 0911/896 882 odhlasovanie žiakov zo stravy: 0905/247 030
      • č. 397, 908 76 Lakšárska Nová Ves 908 76 Lakšárska Nová Ves Slovakia
      • 37837117
      • 2021619127
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje