• Vianočné prázdniny
          • Vianočné prázdniny

          • V piatok 20.12. 2019 budeme končiť po obede o 12:00 hodine. Školský klub detí v tento deň nebude. Vianočné prázdniny sa začínajú v pondelok 23.12. 2019 a končia 7.1. 2020.

            Do školy sa nastupuje 8.1. 2020.

            Všetkým prajeme pokojné prežitie vianočných sviatkov a veľa zdravia a úspechov do Nového roku 2020.

        • Príde k nám Mikuláš
          • Príde k nám Mikuláš

          • Rodičovské združenie pri ZŠ a MŠ v spolupráci s obcou Lakšárska Nová Ves Vás pozývajú na vianočné predajné trhy spojené s príchodom Mikuláša dňa 07.12.2019 (v sobotu) na námestie v Lakšárskej Novej Vsi. Občerstviť sa môžete cigánskou pečienkou, teplým čajom, vianočným punčom či vareným vínkom od 12:00 hod. Príchod Mikuláša budeme očakávať okolo 15:00 hod.

            Tešíme sa na Vás!

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch od 18. 11. do  22. 11. 2019 sa žiaci 3. a 4. triedy zúčastnili plaveckého výcviku v Športovej hale  Malina v Malackách. Boli rozdelení do troch skupín, kde sa im venovali traja tréneri. Deťom sa veľmi páčilo a nakoniec kurzu všetci získali "Mokré vysvedčenie".

          • Sadenie stromčekov

          • Teší nás výborná spolupráca ZŠ s miestnym Zväzom záhradkárov, ktorá sa upevňuje pri viacerých spoločných aktivitách. Tentokrát venovali záhradkari v spolupráci s OÚ našim žiakom 10 ovocných stromčekov: jablone, hrušky, čerešne a slivky. Dňa 29. októbra 2019 sa pán Ing.Pechmann spolu s predsedom okresného SZZ - pánom Pavlíkom podujali ovocné stromy na šk.pozemku zasadiť - za výdatnej pomoci žiakov 8.ročníka. Od tejto chvíle si žiaci každej triedy "adoptovali" jeden strom, o ktorý sa  budú starať a samozrejme si budú  môcť časom dopĺňať vitamíny ovocím zo svojho triedneho stromu. 

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia,

            v súlade s ustanovením §3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach a organizácii školského roka na ZŠ, SŠ, ZUŠ, PŠ, OU a JŠ v znení vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 518/2010 Z. z. Vám oznamujeme, že na deň 20. novembra 2019 (streda) bolo rozhodnutím riaditeľa Základnej školy s materskou školou Lakšárska Nová Ves, 908 76 Lakšárska Nová Ves 397 udelené žiakom 6. - 9. ročníka tejto školy voľno podľa §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Riaditeľské voľno sa udeľuje z organizačných dôvodov súvisiacich s Testovaním 5-2019.

        • Celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka - Testovanie 5 - 2019
          • Celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka - Testovanie 5 - 2019

          • Celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka Testovanie T5-2019 sa uskutoční 20. novembra 2019 (t.j. v stredu) na všetkých základných školách Slovenskej republiky z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra. Testovania sa zúčastnia žiaci 5. ročníka, vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, okrem žiakov vzdelávaných podľa vzdelávacích programov pre žiakov s mentálnym postihnutím.

            Cieľ testovania: získať objektívne informácie o výkone žiakov pri vstupe na vzdelávací stupeň ISCED 2 z testovaných predmetov, monitorovať stav vedomostí a zručností žiakov

            Harmonogram

            Matematika

            08:00 - 08:10 (10 min) - úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            08:10 - 08:20 (10 min) - rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            08:20 - 09:20 (60 min) - administrácia testu z matematiky (riešenie)

            09:20 - 09: 25 (5 min) - zozbieranie testov, OH a pomocných papierov

            09:25 - 09:50 (25 min) - prestávka

             

            Slovenský jazyk a literatúra

            09:50 - 09:55 (  5 min) - úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            09:55 - 10:05 (10 min) - rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            10:05 - 11:05 (60 min) - administrácia testu zo SJL(riešenie)

            11:05 - 11:10 (5 min) - zozbieranie testov a OH

             

            Harmonogram testovanie pre žiakov so zdravotným znevýhodnením - 1. skupina obmedzenia

            Matematika

            08:00 - 08:10 (10 min) - úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            08:10 - 08:20 (10 min) - rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            08:20 - 09:35 (75 min) - administrácia testu z matematiky (riešenie)

            09:35 - 09: 40 (5 min) - zozbieranie testov, OH a pomocných papierov

            09:40 - 10:05 (25 min) - prestávka

             

            Slovenský jazyk a literatúra

            10:05 - 10:10 (  5 min) - úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            10:10 - 10:20 (10 min) - rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            10:20 - 11:35 (75 min) - administrácia testu zo SJL(riešenie)

            11:35 - 11:40 (5 min) - zozbieranie testov a OH

             

            Povolené pomôcky: pero, ktoré píše namodro

            Nepovolené pomôcky: pravítka, kalkulačky, zošity, učebnice a iná literatúra

             

            Ďalšie informácie k testovaniu piatakov je na stránke www.nucem.sk, ktoré testovanie realizuje.

          • Divadelné predstavenie Danka a Janka

          • V stredu, 06. novembra 2019, do našej školy zavítalo Divadlo na predmestí. Deťom 1. stupňa ZŠ a predškolákom z MŠ zahrali profesionálni herci činohernú rozprávku Janka a Danka na motívy knihy Márie Ďuríčkovej. Rozprávka bola plná veselých chytľavých pesničiek, pri ktorých si deti s radosťou zaspievali a zatancovali a niektorí z nich si v nej dokonca i zahrali a stali sa tak aspoň na malú chvíľu hercami. 

          • Stretnutie dôchodcov

          • Jesenný mesiac október sa vo vedomí ľudí spája s jeseňou života človeka. Pri tejto príležitosti sa naši žiaci aspoň na pár chvíľ pristavili pri starších obyvateľoch našej obce, ktorým z úcty a vďaky uvili symbolickú kytičku tanca, piesní a básničiek. Veríme, že naše stretnutie rozohrialo ich srdcia a vyčarilo úsmev na ich tvárach.

          • Deň jablka

          • Deň jablka sme si pripomenuli 21.októbra aj na našej škole formou výstavky najkrajších jabĺk, ktoré si žiaci priniesli, alebo namaľovali, či inak vytvorili. Najoriginálnejšie jabĺčka priniesli Vladko a Janko Gábrišovci z 2. triedy, najčervenšie jabĺčko Lukáš Hurban zo 4.triedy a najväčšie jabĺčko patrilo Laure Lakatošovej z 3.triedy.

        • Literárna exkurzia - Tajov
          • Literárna exkurzia - Tajov

          • Každoročne sa Medzinárodný deň školských knižníc uskutočňuje štvrtý októbrový týždeň. Hlavnou myšlienkou tohto dňa je nielen oslava školských knižníc, ale aj snaha podporiť u žiakov dobrý a trvalý vzťah ku knihám, k čítaniu a poznávaniu tvorivého.

            Tohtoročná téma bola: Inšpirujúci žiaci, tvorivá myseľ: 145. výročie narodenia Jozefa Gregora Tajovského. Pri tejto príležitosti sa 39 žiakov 4. – 9. ročníka spolu s vyučujúcimi zúčastnilo 28.10.2019 literárnej exkurzie do Tajova, rodiska J.G. Tajovského.

            Expozíciou v malebnej rodnej drevenici spisovateľa, ktorá je venovaná histórii a významným osobnostiam obce Tajov s dôrazom na literárne kontexty J. G. Tajovského a jeho manželky, spisovateľky a prekladateľky Hany Gregorovej, a taktiež ďalšiemu slávnemu tajovskému rodákovi, vynálezcovi, kňazovi Jozefovi Murgašovi, nás sprevádzala pútavo rozprávajúca milá pani sprievodkyňa. Dozvedeli sme sa od nej nielen veľa poučných informácií, ale mohli sme vidieť pôvodný stôl, za ktorým sedával spisovateľ J.G.T, kufor, ktorý ho sprevádzal po svete, vysvedčenie zo stredoškolských štúdií, kuchynský riad či pôvodnú sedačku a veľa ďalších zaujímavých osobných vecí J.G. Tajovského. Navštívili sme tiež jeho hrob na tamojšom cintoríne.

            Následne sme sa presunuli do Banskej Bystrice, kde sme si pred Pamätníkom SNP prezreli vojenskú techniku, poprechádzali sa po historickom centre mesta a občerstvili sa v nákupnom centre Europa.

        • Imatrikulácia prvákov
          • Imatrikulácia prvákov

          • Dňa 28.10. 2019 prebehla na našej škole imatrikulácia našich prváčikov. Deti svojou šikovnosťou a zručnosťou preukázali, že sú dobrými nasledovníkmi starších spolužiakov. Následne boli pasovaní za ozajstných a právoplatných žiakov našej školy. Spoločne im želáme veľa úspechov a veríme, že sa budú snažiť dodržiavať daný prvácky sľub.

          • Kvalifikácia na školské MO vo florbale žiakov.

          • Kvalifikácia na školské MO vo florbale žiakov

            Dňa 23.10.2019 sa žiaci našej školy zúčastnili kvalifikácie na MO vo florbale žiakov v Šaštíne-Strážach.

            V skupine sa stretli so žiakmi základných škôl Borský Sv. Jur, Čáry a Borský Mikuláš. Z uvedenej skupiny do ďalšieho kola postúpila ZŠ s MŠ Borský Sv. Jur.

            Výsledky:

            ZŠ s MŠ Borský Sv. Jur            -  ZŠ s MŠ Lakšárska Nová Ves         3:2

            ZŠ s MŠ Lakšárska Nová Ves  -  ZŠ Čáry                                            2:4

            ZŠ Borský Mikuláš                    - ZŠ s MŠ Lakšárska Nová Ves          2:2

        • Beseda so včelárom
          • Beseda so včelárom

          • "Keď zahynie posledná včela, ľudstvu nezostáva viac než 4 roky života." (Albert Einstein)

            Aby sme zdôraznili význam malých, ale o to dôležitejších tvorov - včiel, uskutočnila sa na našej škole pre žiakov 5. - 9. ročníka beseda so včelárom. Za ochotu besedovať a množstvo zaujímavých, nových a obohacujúcich informácií ďakujeme miestnemu včelárovi  p. Ing. Pechmannovi.

          • Šarkaniáda

          • V utorok 15. 10. 2019 sme si v krásny veterný deň boli na poli za školou púšťať šarkany. Vietor fúkal, slniečko svietilo a deti sa zabávali.

        • Záhradkárska výstava
          • Záhradkárska výstava

          • Dňa 13. októbra 2019 sa v našej obci Lakšárska Nová Ves uskutočnila tradičná výstava záhradkárov. Deti zo školy a škôlky prispeli zaujímavým programom. Spievali, recitovali, tancovali a spríjemňovali nám chvíle. Spolu s pani učiteľkami vyrobili veľmi pekné a inšpiratívne produkty z prírodných materiálov a nakreslili jesenné obrázky. Ani starší žiaci sa nenechali zahanbiť. Dievčatá Veronika Kolajová, Patrícia Gachová, Barborka Koštrnová a Sabinka Vilemová prišli deň pred výstavou do kultúrneho domu aranžovať rôzne kreatívne aranžmány. Ich výtvory boli odmenené vecnými cenami.

            Záhradkári z celej Lakšárskej Novej Vsi priniesli svoje poklady zo záhrad na výstavu, aby si ich mohli pozrieť aj ostatní obyvatelia našej obce. Po prehliadke sme sa občerstvili gulášom, zeleninovými šalátmi a zákuskami.

            Slniečko svietilo, nálada bola výborná a všetci sa usmievali. Vďaka patrí všetkým zainteresovaným pani učiteľkám, žiakom a organizátorom. Tešíme na ďalší ročník výstavy záhradkárov.

          • Testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. ročníka

          • Dňa 11.10.2019 prebehlo na našej ZŠ testovanie pohybových zručností žiakov 1. ročníka. Žiaci boli testovaní v nasledovných disciplínach: predklon v sede s dosahovaním, opakovaná zostava s tyčou, výdrž v zhybe nadhmatom, skok do diaľky z miesta, ľah - sed, kotúľanie troch lôpt, člnkový beh 4 x 10m, viacstupňový vytrvalostný člnkový beh na 20m a vlajková naháňačka. 

        • Výstava "Z plodov zeme"
          • Výstava "Z plodov zeme"

          • Základná organizácia Slovenského zväzu záhradkárov v Lakšárskej Novej Vsi Vás pozýva dňa 13.10.2019 o 14.00 hod. na tradičnú výstavu ovocia, zeleniny, poľných a lesných plodín do miestneho kultúrneho domu. Vystavovať budú aj naši žiaci rôzne dyňové strašidielka, ktoré si budeme vyrábať vo štvrtok po vyučovaní v škole. Taktiež nás na výstave potešia svojím vystúpením škôlkari a školáci.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Lakšárska Nová Ves
      • +421 x 034/6598124 mobil ZŠ: 0902/616 549 mobil (ekonomické oddelenie): 0911/896 882 odhlasovanie žiakov zo stravy: 0905/247 030
      • č. 397, 908 76 Lakšárska Nová Ves 908 76 Lakšárska Nová Ves Slovakia
      • 37837117
      • 2021619127
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje