• Zmena platieb za obedy od 01.01.2023

          • POZOR!! Zmena platieb pre ŠJ od 01.01.2023

            10.12.2022 boli schválené nové finančné pásma A, B na nákup potravín na jedno jedlo podľa vekových kategórií stravníkov s účinnosťou od 01.01.2023.

            Obec Lakšárska Nová Ves určuje výšku príspevku na stravovanie v Školskej jedálni pri MŠ a v Školskej jedálni pri ZŠ na stravníka a jedlo v čase ich pobytu v škole alebo školskom zariadení podľa 3. finančného pásma na nákup potravín nasledovne:

            A. Materská škola           desiata            obed                   olovrant             spolu             réžia mesačne

                                 január 2023     0,50             1,20                      0,40                  2,10                   3,00

             

            B. Základná škola              obed             réžia mesačne

            1. stupeň      január 2023     1,70                     5,00

             

            B. Základná škola              obed              réžia mesačne

            2. stupeň      január 2023     1,90                     5,00

             

            C. dospelí stravníci - ZŠ/MŠ   obed         réžia 1 obed       spolu 1 obed

                                január 2023            2,10               1,50                    3,60

             

            iní stravníci - dospelí               obed          réžia 1 obed       spolu 1 obed

                                január 2023            2,10               1,50                    3,60

             

        • Prerušenie vyučovania
          • Prerušenie vyučovania

          • Vážení rodičia,

            na základe telefonickej konzultácie s RÚVZ so sídlom v Senici z dôvodu nárastu počtu neprítomných detí s akútnym respiračným ochorením, po dohode so zriaďovateľom a v súlade s Metodickým usmernením Ministerstva školstva SR č. 15/2005-R z 31.10.2005 dočasne prerušujeme výchovno-vzdelávací proces v ZŠ v termíne

            20.12. - 22.12.2022 

            V predmetnej veci RÚVZ so sídlom v Senici nevydáva rozhodnutie.

            V tomto termíne nebude v prevádzke školská jedáleň ani Školský klub detí.

            Za porozumenie ďakujeme.

        • Zmena platby za Školský klub detí
          • Zmena platby za Školský klub detí

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že na základe schváleného VZN obce Lakšárska Nová Ves sa od 01.01.2023 mení výška príspevku na čiastočnú úhradu nákladov na činnosť Školského klubu detí pre zákonného zástupcu žiaka zo 7€ na 10€ mesačne.

          • Školský reprezentačný ples

          • Vážení rodičia,

            Rodičovské združenie pri ZŠ a MŠ rado uvíta Váš sponzorský príspevok do plesovej tomboly.

            Za Vaše príspevky vopred ďakujeme:-)

        • Stretnutie s Mikulášom
          • Stretnutie s Mikulášom

          • V starých knihách sa dočítame o tom, že svätý Mikuláš, bol ochrancom detí a chudobných. Pomáhal tam kde bolo treba. Už stovky rokov 6. decembra rozdáva dobrým deťom do vyčistených topánok v oknách sladkosti a neposlušným uhlíky, alebo cibuľu. 

            Samozrejme prišiel aj k nám, do našej malej dedinky. Jeho príchod bol spojený s vianočnými trhmi, ktoré  po chvíľkovej odmlke opäť otvorili svoje brány. Žiaci, pani učiteľky a rodičia pripravili množstvo výrobkov, dekorácií a koláčikov k predaju. Návštevníci sa mohli ponúknuť občerstvením v podobe cigánskej pečienky a vianočného punču, ktorý sa tento rok predával v originálnych hrnčekoch.

            Mikuláša privítali deti materskej a základnej školy svojim programom, plným básničiek a pesničiek. K slávnostnej atmosfére prispel i spevácky súbor Slniečka, ktorý svojimi piesňami sprevádzal i pri rozsvietení stromčeka na námestí obce. Mikuláš sa ako správny džentlmen všetkým poďakoval, rozdal pripravené darčeky a so svojimi pomocníkmi ufujazdil preč. V detských očkách bolo vidieť radosť z obdarovania a už teraz sa tešia na Mikuláša, anjelika i čerta, ktorí k nám zavítajú opäť o rok.

        • Strelecké preteky v streľbe zo vzduchovky
          • Strelecké preteky v streľbe zo vzduchovky

          • Dňa 7.12.2022 sa v Senici uskutočnili strelecké preteky v streľbe zo vzduchovky, na ktorých sa zúčastnili reprezentanti škôl v strieľaní. Adrian Vilem, David Bubanec a Viktória Mrvová reprezentovali našu školu vo svojej vekovej kategórii. Počas pretekov sa strieľalo na päť terčov po piatich strelách z ľahu, pričom súťažiaci museli zvládnuť v tejto polohe opätovné nabitie zbrane. Ukázalo sa, že naši žiaci neboli na tom tak zle a umiestnili sa na peknom 2. mieste.

                                                                                                                                          Viktória, Adrian, David

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • V týždni od 5.12. do 9.12.2022 žiaci tretieho a štvrtého ročníka našej školy absolvovali základný plavecký výcvik, ktorý sa konal v priestoroch Športovej haly Malina v Malackách pod vedením skúsených inštruktorov plávania. Deti boli rozdelené do troch družstiev a počas celého týždňa zlepšovali svoje plavecké zručnosti. Každý sa snažil a robil pokroky vlastným tempom. Najdôležitejšia však bola radosť detí z pobytu vo vode, čo bolo na ich tvárach aj vidieť.

            Na konci plaveckého výcviku získal každý účastník za odmenu „mokré vysvedčenie“. A už teraz sa tešíme na ďalší ročník plaveckého výcviku.

        • Krajské kolo majstrovstiev v šachu
          • Krajské kolo majstrovstiev v šachu

          • Dňa 7.12.2022 sa v Trnave uskutočnili Školské majstrovstvá Trnavského kraja v zrýchlenom šachu, na ktorých sa zúčastnil náš žiak, Krištof Višvader. Krištof postúpil do týchto majstrovstiev na základe svojho víťazstva v okresnom kole.

            V tomto kole mu šťastie neprialo tak ako v okresnom, ale napriek tomu sa mu podarilo spomedzi 16 spoluhráčov umiestniť na krásnom 7. mieste.  

        • Okresné kolo majstrovstiev v šachu
          • Okresné kolo majstrovstiev v šachu

          • Dňa 2.12.2022 sa naši žiaci  zúčastnili  Školských majstrovstiev okresu Senica v zrýchlenom šachu. V kategórii žiakov bolo prihlásených 25 šachistov, medzi ktorými nás reprezentovali Vladimír Gábriš, Samuel Rusnák, Alan Gach, Patrik Soják, Samuel Velický a Krištof Višvader.

            Hral sa švajčiarsky systém na sedem kôl s hracím tempom 2 x 10 minút na partiu s prídavkom 2 sekundy na ťah, bez zapisovania ťahov.

            Prvé miesto, v tejto náročnej strategickej hre sa podarilo získať Krištofovi Višvaderovi, ktorému srdečne blahoželáme! Krištof tak postupuje na Školské majstrovstvá Trnavského kraja v zrýchlenom šachu.

            Ani ostatní žiaci sa vo výsledkovej listine nestratili, napriek tomu, že to bol ich prvý šachový turnaj. Sú odhodlaní trénovať a zúčastniť sa súťaže i na budúci rok. Budeme im držať palce! A veríme, že sa k partii chlapcov pridajú i nejaké dievčatá!

        • Prišiel k nám Mikuláš...
          • Prišiel k nám Mikuláš...

          • Každoročne k nám do školy 6. decembra zavíta Mikuláš so svojimi pomocníkmi, anjelmi a čertmi. Nesklamal nás ani tento rok.

            Veľmi sme sa tešili, lebo býva zvykom, že deviataci sú Mikulášovi nápomocní. A tak sa z Viky a Sáry stali anjeli a z nás chlapcov, čertiská. Najskôr sme sa s Mikulášom vybrali navštíviť deti do materskej škôlky. Privítali nás nielen koledami a básničkami, ale mnohé aj plačom. Preto my, čerti, sme sa museli vzdialiť. Nevadí. Detičky za svoj výkon boli odmenené sladkými balíčkami.

            Následne Mikulášova cesta viedla medzi žiakov do základnej školy. Keďže mal takých šikovných pomocníkov, stihol obdarovať všetky deti. Tie mu zaspievali, zarecitovali, dokonca aj zahrali na heligónke. Hoci nie všetky deti sú počas roka poslušné, sv. Mikuláš, čuduj sa svete, v tento deň v každom našiel niečo dobré. Čerti spokojní neboli, lebo opäť do pekla nikoho neodniesli, hoci niektorí mali na mále.

             

                                                                               Adam, Sára, Marek, 9. ročník

        • Šarkaniáda
          • Šarkaniáda

          • V posledný novembrový deň si žiaci prvého stupňa púšťali šarkany na lúke za školou. Napriek tomu, že im počasia veľmi neprialo, deti s nadšením pobehovali po lúke a snažili sa, aby im šarkany vzlietli aspoň troška. A podarilo sa! Ich šarkany sa vznášali až k oblakom.

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • Dňa 23. novembra 2022 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo geografickej olympiády. Spolu sa do olympiády zapojilo 11 žiakov v kategóriách G (5. ročník), F (6. a 7. ročník) a E (8. a 9. ročník).

            Úspešnými riešiteľmi školského kola sa stali:

            Kategória G: Diana Haberlová, Mia Vandáková, Timea Filípková, Barbora Kráľová

            Kategória F: Kristína Gachová, Lukáš Drinka, Tomáš Cigánek, Nina Cigánková

            Kategória E: Adam Vilem, David Bubanec

            Srdečne im blahoželáme a postupujúcim žiakom do okresného kola prajeme veľa šťastia!

        • Zasadnutie Rady RZ
          • Zasadnutie Rady RZ

          • Vážení rodičia!

            Dňa 02.12.2022 (piatok) o 16:30 hod. sa bude v budove ZŠ konať zasadnutie Rady RZ. Predmetom zasadnutia bude príprava a realizácia blížiacich sa mikulášskych trhov. V mene predsedníčky RZ pozývame na stretnutie všetkých rodičov, ktorí majú chuť a záujem pomôcť pri realizovaní danej akcie.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami:-)

        • Lampiónový sprievod
          • Lampiónový sprievod

          • Tohtoročný lampiónový sprievod vyšiel práve na sviatok svätého Martina, s ktorého osobou sa viaže aj tradícia lampiónového sprievodu, pečenia svätomartinských rožkov, ale aj martinskej husi. Jedna z legiend hovorí, že vojak Martin si preťal mečom vlastný plášť a podelil sa oň so žobrákom. Nasledujúcu noc sa mu zjavil Ježiš v podobe svetla. Martin sa neskôr stal biskupom, poslom svetla, ktoré má v ľuďoch presvietiť tmavé miesta a ukázať cestu.

            I my sme si v piatok pripomenuli túto tradíciu – spoločne sme sa vydali rozdať svetlo z našich lampášikov a lampiónov do ulíc našej obce. Sprievod sme ukončili v areáli školy, kde sme si opekali špekáčiky, pochutili sme si na svätomartinských rožkoch a zohriali sme sa horúcim čajíkom.

        • Stretnutie s dôchodcami
          • Stretnutie s dôchodcami

          • I tento rok sme boli potešiť dôchodcov našej obce na ich posedení pripravenom k Mesiacu úcty k starším. Slávnostné chvíle sme im spríjemnili programom, ktorý pozostával z piesní, básní a tancov v podaní šikovných žiakov z tretieho a štvrtého ročníka. S hudobným pásmom vystúpil Tomáš Cigánek, ktorý zahral niekoľko ľudových piesní na akordeóne.

            Na záver sme všetkým prítomným, v mene pani učiteliek i všetkých detí, zaželali veľa zdravia a spokojnosti.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou Lakšárska Nová Ves oznamuje,

            že dňa 18.11.2022 (piatok) bude udelené žiakom ZŠ voľno podľa §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Riaditeľské voľno sa udeľuje z prevádzkových dôvodov.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Lakšárska Nová Ves
      • +421 x 034/6598124 mobil ZŠ: 0902/616 549 mobil (ekonomické oddelenie): 0911/896 882 odhlasovanie žiakov zo stravy: 0905/247 030
      • č. 397, 908 76 Lakšárska Nová Ves 908 76 Lakšárska Nová Ves Slovakia
      • 37837117
      • 2021619127
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje